טיפול משפחתי
למי מתאים הטיפול המשפחתי?
הבית הוא המקום הבסיסי בו מתפתח האדם. הבית אמור להיות נמל המבטחים של כל אחד מאיתנו, הורים וילדים כאחד. אם מגיע רגע בו אתם חשים שאתם רק מחכים להגיע לעבודה אחרי שבת, או שאתם רוצים למשוך עוד שעות בעבודה או מחוץ לבית רק כדי לעכב את ההגעה אליו - כי אינכם מוצאים בו מנוח, שקט, שלווה, מקום בטוח , מקום אוהד - זה הרגע להגיע לטיפול משפחתי. הורים אשר חשים שאבדה להם הדרך, שהבית מלא במאבקי כח , במריבות , ביחסי אחים מורכבים, באווירה לחוצה ובחוסר שקט, בוחרים בטיפול המשפחתי אשר נותן מקום לכל אחד ואחד מבני הבית. המטרה לייצר תקשורת מקדמת מכילה ומקבלת.
ההדרכה מותאמת גם למשפחות מיוחדות: משפחות יחידניות, עצמאיות, גרושים, פרק ב, חד מיניים, הורות בהסדר ועוד.
איך הטיפול יכול לעזור?
הטיפול המשפחתי יפסיק את הדפוס הלא-מתפקד של המשפחה (מריבות, מתח, חוסר שיתוף פעולה, אווירה לא טובה), ואף יסייע ליצור דפוסים חדשים ולעזור לכם להגיע לאווירה טובה ומאוזנת.
בטיפול, נעלה את האתגרים, נבין את האווירה ונגבש ביחד את החזון המשפחתי , נשים את הדברים במרכז החדר.
אחת השאיפות היא להביא את כל בני המשפחה בהרכבים השונים אל תוך הקליניקה, לתת מקום לכל קול וללמד את בני הבית לנהל שיח פורה ומפרה, לשמר את כל מה שיש ולשפר את מה שטעון שיפור. כל המשפחה בהתגייסות לתהליך יוצרת אווירה של בניה מחדש וסולידריות משפחתית.
מה קורה בפגישות?
בפגישות נבין את התפקיד הרגשי , שכל אחד מבני הבית לקח לעצמו. נבדוק האם התפקיד משרת אותו ואיך, נשחק משחק כיסאות וירטואלי אשר בו כל בן בית ירגיש נח להחליף ולשנות מיקום., נראה מה ההורים יכולים לעשות על מנת שהילדים בבית יתנסו בתנועה ובמעבר בתוך תפקידים כאלו ואחרים.
לכל פגישה יהיה ההרכב שלה בהתאם לצורך ולגיל הילדים. ניתן להפגש בהרכבים שונים - רק הילדים, ילד והורה, ילד ושני הורים, ילדים והורים.
מה קורה בין הפגישות?
תיפתח קבוצת ווטסאפ שלי עם ההורים. אשר בה ניתן יהיה לעדכן על סיטואציות המתרחשות במשפחה בזמן אמת. הקבוצה לא מיועדת למתן מענה בזמן אמת, אלא לצרכי תיעוד, כדי לא נשכח לקראת הפגישה הבאה. יש נטייה לשכוח או להתווכח על אירועים שקרו, ובאמצעות תיעוד בקבוצה , אנו מאפשרים מיקוד.
איך זה עובד?
פגישה ראשונה הפגישה הראשונה מתקיימת עם ההורים בלבד. בפגישה זו אני לומדת את המשפחה, הקונסטלציה המשפחתית, אנו מגדירים ומדייקים מטרות , בונים תוכנית עבודה ראשונית שתשתנה בהתאם להתפתחות התהליך. מתאימים את תוכנית העבודה למבנה המשפחה ולצרכים הייחודיים לה. בתום הפגישה מקבלים הדרכה ראשונית שמטרתה לבחון את התגובות השונות בבית בעקבות ההדרכה ודיוק ההדרכות להמשך.
פגישות המשך בפגישות הבאות אנו מחדדים מטרות ולומדים את השינויים שכבר חלו במשפחה. שינוי התנהגותי מוביל לשינוי בכל המבנה המשפחתי. אנו מדייקים את המטרות, מחדדים את ההדרכות , מתאימים אותן למצב הנוכחי וממשיכים קדימה אל עבר מטרת העל תוך הבנת ההתנהגויות השונות והקניית תכנים תיאורטיים. לדוגמה : הילדה שבתחילת הטיפול נמנעה מלהצטרף למשפחה , מגיעה לאירועים מסויימים, אך אחיה החל לשקר.
משך כל פגישה : 60 דקות.
תדירות בהתאם לצורך , להתקדמות התהליך, למטרות ולדחיפות. ישנם מקרים שמצריכים פגישה אחת או שתיים וישנם שמצריכים תהליך וליווי אחר. במסגרת הכאן ועכשיו התהליך הינו קצר מועד בשאיפה של עד 3 חודשים
מקום בקליניקה שלי בתל אביב ,שכונת רמת אביב , רחוב ברודצקי . קומת קרקע, יש נגישות לנכים ומוגבלי תנועה.
או במסגרת טיפול מרחוק – בטלפון או בזום.
חניה : בסמוך לקליניקה, ברחוב ובמגרשי החניה הפתוחים לציבור (כחול לבן)
מחיר 410 שח כולל מע"מ לפגישה
אמצעי תשלום : אשראי, שיק, מזומן או העברה בנקאית